eMedborgarveckan med Kattis Ahlström och Mattias Ribbing

eMedborgarveckan med Kattis Ahlström och Mattias Ribbing

Dags för eMedborgarveckan 10-16 oktober

eMedborgarveckan

 

eMedborgarveckan, som är ett initiativ från Digidel-nätverket, infaller i år den 10-16 oktober 2022. Under veckan är det meningen att det ska ske insatser över hela Sverige för att främja ökad användning av e-tjänster och ökad digital delaktighet för alla.

 

På biblioteken i Norrtälje kommer du kunna ta del av en massa spännande aktiviteter. Veckan börjar med invigningen av våra digidelcenter och slutar med att Kattis Ahlström kommer och pratar om TV-programmet Seniorsurfarna.
 

Måndagen den 10/10

Invigning DigidelCenter på stadsbiblioteket:

 

Kl. 13:00  Bengt Ericsson inviger DigidelCenter på stadsbiblioteket.

                Terese Raymond berättar om det nationella Digidelnätverket

 

Kl. 14:00 Säkerhet och integritet på nätet en föreläsning med Rasmus Eriksson, Datorskolan.

 

Tisdagen den 11/10

 

Kl. 10-12 samt 13-15 SeniorNet Roslagen finns i Stadsbibliotekets lokaler för att hjälpa dig med dina digitala funderingar.

 

Onsdagen den 12/10

 

Kl. 13- 16 Digiskoj på Stadsbibliotek. Prova på kul teknik och få reda på mer om bibliotekets e-tjänster.

 

Torsdagen den 13/10

 

Kl. 13-16 Minimässa på Stadsbiblioteket - kom och träffa studieförbunden NBV, ABF, Sensus, Vuxenskolan och Studiefrämjandet som visar upp sin verksamhet. På plats finns även företaget Strimma, äldreombudsmannen och seniorsamordnaren.Vi från biblioteket finns även med och pratar om Talböcker och Legimus.

 

Kl. 18-19 Föreläsning med Mattias Ribbing på Stadsbiblioteket. Mattias pratar utifrån sin bok Skärmsmart: 9 hjärnregler för prestation och välmående i en digitaliserad vardag. Föreläsningen kommer även livesändas på Rimbo och Hallstaviks bibliotek. Boka din plats här

 

Fredagen den 14/10 

 

Kl. 10-13 Säker som digital idag på Stadsbiblioteket. Se en digital föreläsning från Internetstiftelsen tillsammans med SeniorNet Roslagen. Efter föreläsningen svarar SeniorNet Roslagen på frågor och kan hjälpa till med mindre problemlösningar.

 

Kl. 13- 16 Digiskoj på Stadsbibliotek. Prova på kul teknik och få reda på mer om bibliotekets e-tjänster.

 

Lördagen den 15/10

 

Kl. 14-15 Kattis Ahlström på Stadsbiblioteket. Kattis kommer att prata utifrån SVT:s TV-program ”Seniorsurfarna”. Föreläsningen kommer även livesändas till Hallstavik och Rimbo bibliotek. Boka plats här.

Språk