Digidelcenter

Digidelcenter

Norrtälje kommuns DigidelCenter erbjuder verksamhet på de större biblioteken i kommunen, samt på biblioteksbussen. På Norrtälje stadsbiblioteks övervåning hittar du våra fysiska lokaler. DigidelCentret är en plats dit du kan komma och få stöd i din digitala vardag. 

Digital handledning

Vi erbjuder digital handledning under bokade tider. Vi som handleder arbetar i biblioteket och erbjuder grundläggande stöd till dig som vill bli en mer självständig användare av digital teknik. Ta med din egen dator, mobil eller surfplatta, så hjälper vi dig att komma igång!

Läs om enskild handledning och bokning.

Digitala tjänster

I bibliotekens lokaler finns gratis Wi-Fi. Här har du möjlighet att skriva ut och skanna dokument till en kostnad. Är du låntagare hos oss kan du använda en dator en timme per dag.
Använda dator
 

Vi erbjuder e-tjänster där du kan läsa digitala tidskrifter, läsa och lyssna på e-böcker och e-ljudböcker samt titta på film utan kostnad.
E-biblioteket

IT-guider i pappersformat

Biblioteket erbjuder även Datorskolans pedagogiska IT-guider med steg-för-steg-instruktioner. Guiderna är gratis för bibliotekets besökare och finns att hämta på biblioteken i kommunen.

Seniornet på Norrtälje stadsbibliotek

 

  • tisdagar kl 10-12 samt 13-15
     
Seniornet erbjuder personlig IT-support till seniorer och de har flera handledare på plats.Du får hjälp med datorer, plattor och telefoner. Du kan även prova på ny teknik som dator, ipad eller samsung-mobil. Du får prova på 2-3 gånger utan medlemskap. Vill du fortsätta behöver du bli medlem. Det kostar 250 kr per år.

 

Kontakt: Telefon med telefonsvarare: 0709-49 62 34 Läs mer på Seniornets webbplats: https://roslagen.seniornet.se/

 

Språk