Tjänster

Datorer, utskrifter och wifi

På flera av biblioteken i Norrtälje kan du låna dator, skriva ut, skanna och kopiera. Det finns gratis wifi att koppla upp mot om du har med egen mobil, surfplatta eller dator.
Mer om Datorer, utskrifter och wifi

E-biblioteket

Biblioteket har flera digitala tjänster i utbudet. Här kan du läsa om om hur du lånar e-böcker, e-ljudböcker och strömmad film. Hur du gör för att läsa digitala tidningar och tidskrifter eller söka i databaser.
Mer om E-biblioteket

Digidelcenter

Norrtälje kommuns DigidelCenter syftar till att erbjuda en trygg miljö att upptäcka och lära sig mer om digitala tjänster och verktyg som smarta telefoner, surfplattor och annan teknik. Kom och ställ frågor inom det digitala, testa ny teknik eller ta del av föreläsningar.
Mer om Digidel

Inköpsförslag

Söker du en bok som inte finns i våra samlingar? Då kan du lämna ett förslag till oss om att köpa in boken.
Lämna inköpsförslag

Fjärrlån

Har inte Norrtäljes bibliotek boken du vill låna? I så fall kan vi beställa böcker från andra bibliotek, både i Sverige och utomlands. Det kallas för fjärrlån. Det går också att beställa artiklar ur tidningar och tidskrifter.
Mer om Fjärrlån

Många språk

På biblioteket har vi böcker och tidningar på många olika språk. Vi har även språkcaféer för dig som vill träna på att prata svenska.
Mer om Många språk

Läsa på olika sätt och Boken kommer

På biblioteket finns talböcker, böcker i storstil och lättlästa böcker. Har du svårt att ta dig till biblioteket? Då kommer vi hem till dig.
Mer om Läsa på olika sätt och Boken kommer

Grupprum, studieplatser och konferensrum

På vissa av biblioteken i Norrtälje kommun finns det grupprum och studieplatser. Privatpersoner och föreningar kan boka rummen gratis för studier eller möten. Rummen ska inte användas till kommersiell verksamhet. På Stadsbiblioteket finns även ett konferensrum att hyra.
Mer om Grupprum, studieplatser och konferensrum

Släktforskning och Roslagssamlingen

Vill du veta mer om Roslagen eller din släkthistoria? Här finns information om Roslagssamlingen och bibliotekets resurser för släktforskning.
Mer om Släktforskning och Roslagssamlingen

Språk