Välkommen till nya webbplatsen för biblioteken i Norrtälje

 

Norrtälje biblioteks webbplats är ny men har samma funktioner som tidigare. Den är utformad för att du enkelt ska kunna utföra självständiga biblioteksärenden och få svar på frågor om bibliotekens service. Det ska vara lätt att hitta på webben och utföra de olika ärenden som du har. Strukturen ska vara enkel och du ska lätt kunna navigera med hjälp av rubrikerna i sidhuvudet eller hitta snabba genvägar som finns i sidfoten. 

 

Webbplatsen ska fungera i de allra flesta webbläsare med undantag av Internet Explorer.

 

Så här i inledningsskedet ber vi dig ha överseende med tekniken. Är det något du undrar över? Vi tar tacksamt emot synpunkter och idéer för att kontinuerligt utveckla hemsidan så att du kan få svar på dina frågor och utföra dina biblioteksärenden på smidigt sätt. 
Du når oss då på:

På startsidan hittar du ett antal ingångar till sidan överst i menyraden. Tittar du i en dator så syns menyraden överst med rubrikerna direkt. Tittar du i en mindre enhet så hittar du menyn högst upp till höger. Tryck på de tre strecken så fälls menyn ut. 

I sidhuvudet hittar du dirketlänkar med möjlighet att söka efter böcker, få hemsidans innehåll uppläst, dagens öppettider, möjlighet till språkinställning och inloggning för biblioteksärenden. 

Högt upp på sidan hittar du ett antal ingångar som leder direkt till välbesökta sidorna: Barn & unga, E-biblioteketMånga språk och Särskilda behov.

Längst ner på webbplatsen i sidfoten hittar du ett antal länkar under Bra att veta. Detta är länkar som också är direktlänkar till välbesökta sidor. I sidfoten hittar du också direktlänkar till Sociala medier samt hela Norrtälje kommuns webbplats.
 

Webbplatsen är utformad med responsiv design, vilket gör att du ser samma webbplats och innehåll oavsett om du använder dator, mobil eller en surfplatta. Designen anpassar sig efter vilken enhet du väljer att använda för att nå webbplatsen. 

Klicka på länken Lyssna högst upp i sidhuvudet för att få webbplatsens innehåll uppläst. Du behöver inte själv installera program för att kunna lyssna.

När du får ett lånekonto registrerar biblioteket ditt namn, adress, mail, telefonnummer och oftast personnummer i låneregistret. Uppgifterna behövs för att du ska kunna ha ett lånekonto och använda bibliotekets olika tjänster. Du har rätt att få veta vilka uppgifter vi har om dig och att avsluta avtalet.
 
 

Språk